1/3

BLYN ANKER

Sociale woningbouw

 

,,Ik wil zo graag in mijn bikini op het balkon zonnen, zonder bekeken te worden”, kregen we te horen van de zeventigjarige dame toen hij met de toekomstige bewoners van een door hem te ontwerpen gebouw om de tafel zat. 

Het nieuwe appartementencomplex in de Leeuwarder wijk Bilgaard is opgeleverd in het kader van stedelijke vernieuwing. Dus zonder ’van die lelijke balkonnetjes’. In plaats van uitstekende balkons, kregen de appartementen glazen erkers aan de gevelzijde. De ramen kunnen opengeschoven worden, zodat het zonnetje naar wens naar binnen schijnt. Ook is een groot gezamenlijk terras op het dak gerealiseerd. 

“Het is mooi om direct vanuit de woonvraag te ontwerpen. Die erkers waren er nooit gekomen als er niet om was gevraagd. Nu zijn het juist die erkers die de sfeer aan het gebouw geven. En het gebouw contrasteert op een plezierige manier met de bestaande hoogbouw in de wijk.”