137.jpg
1/6

SCHUURWONING

Royal Living in Sneek

 

Op een vrije kavel bij Sneek staat een schuurtje, er is uitzicht rondom, de vaart loopt langs het huis en het meer is dichtbij. De opdracht: een royale woning met slaap- en badgelegenheid en logeerruimte op de begane grond gerealiseerd kon worden. Voor het bestaande schuurtje is een woonhuis in één bouwlaag ontworpen. Woonkamer, keuken met kookeiland, twee slaapkamers met een eigen badkamer, bergruimte en een dubbele garage. Rondom het huis een royaal houten terras. 

 

Het is een schuurwoning met gebeitste houten gevels, oranjerode traditionele dakpannen en veel glas. Een kloeke buiten- en binnenhaard met een opvallende schoorsteen is een belangrijk onderdeel in het geheel.

Een ontwerpvariant is een volledig glazen volume dat begrensd wordt door een royaal overstekend elegant dak, gedragen door slanke stalen kolommen. Minimaal materiaalgebruik is kenmerkend.

 

Een andere ontwerpvariant bestaat uit een rechthoekig volume in zichtbeton met veranda’s rondom en gevels van afwisselend glas en hout.

De verschillende ontwerpen hebben ongeveer dezelfde inhoud, maar elk een totaal verschillende expressie. Architectonische richtingen rondom dezelfde plattegrond.