top of page
WATERWONINGEN-4.jpg

HET BLAUWE HART

Leeuwarden

 

Het bijzondere gevoel van wonen aan het water wordt nog eens versterkt bij het wonen óp het water. Een tevreden bewoner van een waterwoning in Canada, waar wonen op het water steeds populairder wordt, geeft in een interview aan: “It’s healing for the soul”.

 

Wonen met water geeft een gevoel van vrijheid. Het wisselende weer, het fascinerende schouwspel van licht en donker en de voortdurend veranderende spiegelingen bieden een uitzicht dat blijvend boeit.

 

Het “Blauwe hart” is stedenbouwkundig opgedeeld in oeverwoningen, eilandwoningen en steigerwoningen. De steigerwoningen zijn stabiel verbonden met de centrale hoofdsteiger. De waterwoningen aan de centrale steiger zijn ruim gesitueerd in het water. Door het realiseren van verschillende typen kan in dit deel, met behoud van de architectonische en stedenbouwkundige eenheid, een rijke verscheidenheid aan architectonische beelden gerealiseerd worden. De architectuur is afgestemd op de behoefte van de consument. Veel vrijheid, veel ruimte, weinig onderhoud, aansprekende vorm en duurzaam.

bottom of page