RIED9.jpg
1/3

DE REDE

Multifunctioneel centrum

 

Aan de Hoofdstraat heeft de aanblik nog een zekere ingetogenheid. De bestaande gevels zijn gerenoveerd en daarmee in ere hersteld. Voor de realisatie van het dorpshuis is een deel van het bestaande L-vormige schoolgebouw gesloopt. In de ruimte die ontstond tussen het resterende deel van het schoolgebouw en de voormalige onderwijzerswoning is een nieuw bouwdeel gerealiseerd.

 

De grote, lichte foyer met royale bar en horecakeuken is het hart van het dorpshuis. De foyer heeft overhoeks een transparante gevel die zich met het oplopende dak opent naar de omgeving. Door gebruik te maken van deze natuurlijke materialen ontstaat een warm en behaaglijk interieur met een frisse en eigentijdse uitstraling.

 

In het voormalige schoolgebouw zijn de lokalen samengevoegd tot één multifunctioneel te gebruiken zaal met podium en backstageruimte. De ruimte heeft de uitstraling gekregen van een heuse theaterzaal. Door de toepassing van een panelenwand is de podiumzaal ook te verbinden met de foyer. In de onderwijzerswoning is de huiskamer met biljart en darts gerealiseerd, met aan de voorzijde nog een kleine, sfeervolle vergaderruimte. Het authentieke karakter van de woning is daarbij zorgvuldig in ere hersteld. Op de verdieping heeft de workshopruimte een plek gekregen. Het is multifunctioneel te gebruiken gebouw geworden voor een keur aan activiteiten en daarmee een voorbeeld van duurzaam herbestemmen.