top of page

MEDISCH CENTRUM

Ameland

 

Ameland was toe aan een nieuw medisch centrum. De artsenpraktijk van Maters groeide na 12 jaar aan huis gevestigd te zijn geweest, uit zijn jas. Bovendien was het brede scala aan diensten dat de praktijk aanbood niet meer te faciliteren

in de bestaande praktijk.

 

De gewenste realisatie van een volledig geautomatiseerde medicijnrobot vormde de doorslag voor het vestigen van het medisch centrum in een nieuw gebouw. De medicijnrobot was niet de enige innovatieve activiteit die nieuwe huisvesting noodzakelijk maakte. Ook vormden de uitbreidende faciliteiten op het gebied van videoconsulting met ziekenhuizen aan de vaste wal, de toenemende dienstverlening en het faciliteren van verblijfsaccommodatie voor arts en assistenten aanleiding tot het realiseren van een uitgebreide vestiging. 

Het bestaande gebouw oogt met deze aanvulling royaal en uitnodigend. Waar het eerst onlogisch leek, bleek het in praktijk prima te voldoen. Het aardige van glas is dat je het met applicaties precies zo transparant kunt maken als je wilt. Aan de binnenzijde hebben we  witte vitrages in vlinderplooi aangebracht. Het effect hiervan is van binnenuit een prachtig zicht is op de omliggende duinen, maar je kunt van buiten niet naar binnen te kijken. Patiënten voelen zich veilig en hun privacy is gewaarborgd.

bottom of page