top of page

OUDE BILDTZIJL

Samen naar school

 

In Oude Bildtzijl hebben we de openbare en christelijke basischool samengebracht in één gebouw. Daarvoor verbouwden we één van de twee scholen. Zoals vaak bij dergelijke opdrachten was er een bescheiden budget beschikbaar. Voor mij vormt dit geen probleem. Binnen de normen van redelijkheid en billijkheid kan ik mij prima redden met een bescheiden budget. “In de beperking toont zich de meester”, zo zeggen ze toch? 

 

Het bestaande schoolgebouw was laag, donker, er waren veel verloren ruimtes en het zat, door diverse verbouwingen, onlogisch in elkaar. Door een aantal relatief eenvoudige ingrepen, waaronder het verhogen van het dak, was het mogelijk om er een volledige samenwerkingsschool in onder te brengen. Verloren ruimte eruit, nuttige ruimte er voor in de plaats. 

 

Nuttige en fijne ruimte voor het optimaal functioneren van kinderen en hun leerkrachten. Ruimtes die flexibel indeelbaar zijn en waarvoor de verhoudingen bepaald zijn vanuit ergonomie en het optimaal functioneren van mensen. Ruimtes waarvoor ook de meubileringen zijn bedacht waardoor het gebouw inclusief de inrichting praktisch is. Uiteindelijk

ontstaat daardoor een fijn gebouw.

bottom of page