top of page

VERBOUW VOORMALIG POLITIEBUREAU

Menaldum

 
Het voormalige politiebureau te Menaldum transformeerden wij tot 6 wooneenheden voor begeleid zelfstandig wonen. De Tuorrebout, onze opdrachtgever, biedt dagbesteding aan voor jong volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Het gaat hier om begeleiding op het gebied van wonen, werken en vrije tijd.  

Het verbouwen van het voormalige politiebureau was een complexe opgave, waarbij de complexiteit niet zat in het ruimtelijk indelen van het gebouw, maar lag op het gebied van geluidsisolatie en installatietechniek. Het betreft hier zelfstandige wooneenheden die geluidstechnisch optimaal van elkaar gescheiden moeten zijn. Ook installatietechnisch zijn het zelfstandige eenheden met hun eigen sanitair en eigen kookgelegenheid. Het woud aan kanalen en leidingen moest onzichtbaar weggewerkt worden in de zeer beperkte omvang van het bestaande gebouw en zonder de geluidsisolatie onderling te verstoren. 

Ook het beperkte budget dat beschikbaar was voor deze verbouwing was gecompliceerd.
Met creativiteit, kennis en vakmanschap en samen met onze adviseur voor bouwfysica en installaties is het gelukt deze complexe puzzel op te lossen. Het is een fijn gebouw geworden waar 6 jongvolwassenen onder begeleiding een mooie woonplek gevonden hebben. Het dorp heeft er weer een keurige voorziening bij. Dit project is een mooi voorbeeld van kleinschalig herbestemmen van een bestaand gebouw in een dorpse omgeving. Waar verkrotting dreigde is nu een zinvolle woonvoorziening gerealiseerd.    

bottom of page