top of page
2 BESTAAND_1.jpg

HERSTRUCTURERING ZORGINSTELLING

Tzummarum

 

Voor de leefbaarheid en de toekomst van Tzummarum en haar omgeving is de ontwikkeling van het Multifunctionele Centrum van grote betekenis. Sámenwerken vormt de basis voor de kwaliteit van het geheel. Optimaal samenwerken wordt bereikt, omdat de identiteiten van de afzonderlijke delen behouden zijn.

 

De functionele eisen en de omstandigheden van de afzonderlijke delen verschillen sterk. De identiteiten van de samenwerkende partners zijn herkenbaar tot uiting gebracht. De kwaliteiten van de afzonderlijke delen zijn gewaarborgd en worden versterkt door het geheel. De vormgeving van het geheel met deze herkenbare delen sluit ook goed aan bij de structuur van de omgeving waarin ze ingepast wordt.

 

Het draait hier om de evenwaardigheid van de delen, hun onderlinge betekenis en de verbindingen er tussen. De gebouwen voegen zich op een eigentijdse wijze in het geheel. Ze zijn herkenbaar, hebben hun eigen kracht en vormen zich tot een inspirerend geheel. Ze gaan verbindingen aan met de omgeving en vormen een schijnbaar moeiteloos en vanzelfsprekend ingepast geheel. De stedenbouwkundige en architectonische schaal en de kenmerken van de omgeving zijn verwerkt. Het draait om het verbinden van mensen en omstandigheden. Om een zorgvuldig evenwicht tussen identiteit, gebruikswaarde, vorm, materiaal en omgeving. Het plan verbindt uitersten. Mensen én omstandigheden. Het weerspiegelt de samenleving, het respecteert, inspireert, verbindt en haar wezenlijke vernieuwingen zullen duurzaam van betekenis zijn voor mensen, dorp en omgeving.

bottom of page