10.jpg
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

VERBOUWING SPLIT LEVEL BUNGALOW

Leeuwarden

 

Al eerder revitaliseerden we een werk van wijlen architect Teeuw uit Leeuwarden. Dit keer was het de in verval geraakte privéwoning van de architect; een split level bungalow. De woning is met respect getransformeerd naar een spannend en dynamisch familiehuis met verrassende elementen in het interieur.

De woning was gedateerd en met de energieprestatie was het slecht gesteld. De woning is daarom volledig geïsoleerd en voorzien van een energiezuinige installatie. Maar daarnaast bood de bestaande woning een uitdagende basis voor het realiseren van een modern droomhuis. Door een tweetal uitbreidingen aan de tuinzijde van de woning is een ruimtelijke woning ontstaan, zonder de geborgenheid te verliezen. Door de reeds aanwezige niveauverschillen heeft de woning een heldere zonering.

Door gebruik te maken van de bestaande structuur en de daarin aanwezige karakteristieke elementen, maar ook vrij denkend met de mogelijkheden om te gaan, is een uitermate ruimtelijk en dynamisch familiehuis ontstaan. Een prachtig voorbeeld van duurzaam revitaliseren.